مسیر پرداخت مالیاتی

مالیات همواره یکی از دغدغه ­های فعالان اقتصادی در هر زمان بوده که گاهی موجب عدم ورود سرمایه گذاران به عرصه کار و فعالیت شده یا آنان را از توسعه فعالیت خود باز می­ دارد و یا منتهی به تعطیلی فعالیت مجموعه­ های مختلف اقتصادی می­ شود.

آگاهی از قوانین و مقررات مربوط به مالیات، این فرصت را به فعال اقتصادی می­دهد تا از ظرفیت­ های موجود آن استفاده نموده و در نهایت نیز مشمول زیان های از قبیل کتمان، جرائم دیرکرد و … نگردد.

مسیر پرداخت مالیات

مالیات یک هزینه مالی است که توسط یک سازمان دولتی به منظور تأمین هزینه‌های مختلف عمومی یا هزینه‌های دولت، برای مالیات دهنده (یک شخص حقیقی یا شخص حقوقی) تعیین می‌شود. عدم موفقیت در پرداخت، فرار یا مقاومت در برابر پرداخت مالیات، می‌تواند طبق قانون، مجازات ­هایی را در پی داشته باشد. مالیات‌ها از مالیات‌های مستقیم یا غیرمستقیم تشکیل شده‌اند.

بیشتر کشورها برای تأمین مالی نیازهای عمومی، مشترک یا توافق شده ملی و کارکردهای دولت، دارای سیستم مالیاتی هستند. برخی کشورها سیستمی با نرخ ثابت مالیات بر درآمد دارند اما بیشتر کشورها سیستم مالیاتی پلکانی با درآمد دارند. اغلب کشورها بر درآمدهای شخصی و همچنین درآمد شرکت‌ها مالیات وضع می‌کنند. علاوه بر این موارد معمولاً در اکثر کشورها مالیات بر دارایی، مالیات بر ارث، مالیات بر املاک، مالیات هدیه، مالیات فروش، مالیات بر درآمد یا تعرفه نیز دریافت می‌گردد.

1- تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی – تحریر دفاتر قانونی

کلیه مودیان و مشمولان قانون مالیات­های مستقیم باید در زمان­ های مقرر اظهارنامه مالیاتی خود را تنظیم کرده و به همراه کلیه اسناد و مدارک مالی خود به سازمان امور مالیاتی تحویل نمایند. مودیان باید در این مدارک، الزاماً دفاتر قانونی خود را که شامل دفتر روزنامه، دفتر کل، دفتر دارایی و سایر دفاتر قانونی دیگر است را به درستی تنظیم نموده و بدون هیچ­گونه ایراد و اشکال ارائه نمایند.

تحریر دفاتر قانونی باید از اصول و قواعد خاصی پیروی کرده و شرایط تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی را داشته باشد تا رد نگردیده و مودیان را دچار مشکل و جرایم مالیاتی ننماید. به همین منظور مودیان محترم باید در تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی و دفاتر قانونی خود دقت کافی را اعمال نمایند و برای تحریر آن­ ها از افراد آموزش دیده و با تجربه کمک گرفته و یا با موسسات مالی و حسابداری در خصوص این خدمات مالیاتی مشورت نمایند. ضمن آنکه خود نیز نسبت به قوانین و مقرارات مالیاتی تا حدودی آگاهی داشته باشند.

تنظیم دفاتر

پرداخت مالیات یکی از مهم­ ترین مسایل مربوط به امور مالی شرکت­ ها و موسسات و بنگاه­ های اقتصادی بوده و کم ترین تخلف و پنهان­ کاری می­ تواند جرایم سنگینی را در پی داشته باشد.

گروه مانی ما به شما کمک می کند از پرداخت جرائم سنگین دور باشید 

ضمن آن­ که تهیه و تنظیم اسناد و مدارک مربوط به این امور هم باید توسط افراد خبره و متخصص در این زمینه صورت گیرد. همه شرکت ­ها حتی اگر واحد مالی جداگانه هم داشته باشند برای آگاهی از اخبار روز مالیاتی و بخشنامه جدید صادر شده و نحوه برخورد با جزییات قانونی امور مالیاتی می­ توانند از مشاورین خبره موسسات مالی و حسابداری بهره ­مند شوند.

طبق ماده ۱۶۹ قانون مالیات­ های مستقیم مودیان موظف هستند علاوه بر اینکه اقدام به دریافت کد اقتصادی نمایند در پایان هر فصل فهرست معاملات خود را هم به سازمان امور مالیاتی ارائه کرده و کلیه معاملات خود را به صورت شفاف در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهند.

اگر اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول این قانون اقدام به دریافت کد اقتصادی نکرده و گزارشات فصلی خود را با کد اقتصادی دیگری به سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند به میزان ۱۰ درصد معاملات خود جریمه خواهند شد. گزراشات فصلی باید حداکثر ظرف مدت یک ماه در پایان هر فصل به سازمان امورمالیاتی ارسال گردد.

4- تهیه و تنظیم صورت معاملات فصلی و ارسال آن در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور:

برای تهیه و تنظیم صورت معاملات فصلی مودیان باید به سایت تعیین شده برای این کار مراجعه کرده و اگر تمایل داشته باشند به صورت الکترونیکی اقدام به تهیه صورت معاملات خود نمایند. جهت ارسال صورت معاملات فصلی، مودیان می­ توانند به دو روش عمل کنند روش بر خط و روش غیر بر خط.

در روش بر خط که به صورت آنلاین انجام می­ شود یک­ سری فرم­ های مشخصی از جمله فرم ثبت گزارش خرید، فرم ثبت گزارش فروش، ثبت اطلاعات قرارداد­ها، ثبت گزارش دریافت و قراردادها و بسیاری دیگر باید به دقت تهیه و تنظیم گردد و به ثبت نهایی برسد و کاربر باید کد رهگیری هم دریافت نماید و روش غیر برخط با استفاده از نرم ­افزارهای طراحی شده در بازار انجام می­ شود و پس از تهیه و تنظیم صورت معاملات از طریق اینترنت به سامانه تعیین شده ارسال می­ گردد.

انتخاب نرم­ افزار ثبت صورت معاملات فصلی باید بر اساس امکاناتی باشد که این نرم افزارها ارائه می­ دهند و البته میزان دقت و خطاپذیری آن­ها هم بسیار مهم است بنابراین مودیان باید از بین نرم­ افزارهای موجود در بازار دقیق­ ترین نرم­ افزار را انتخاب کرده و از آن­ ها درخواست خدمات پشتیبانی هم نمایند.

گزارشات خرید و فروش فصلی باید در فرمت مخصوص ارائه شده توسط سازمان امور مالیاتی ارائه گردد و جزئیات آن به دقت تکمیل و تنظیم شود.

5-تهیه و تنظیم اظهارنامه عملکرد و ارسال آن در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور:

اظهارنامه عملکرد، فرمی است که به منظور ارائه کلیه اطلاعات مربوط به هزینه­ ها، دارایی ­ها، بدهی­ ها، سرمایه، معافیت­ ها، درآمد مشمول مالیات، اطلاعات مربوط به محل فعالیت و حجم فعالیت­ ها و نوع فعالیت، توسط سازمان امور مالیاتی تهیه و در اختیار مودیان حقوقی و حقیقی قرار می­ گیرد و آن­ ها موظف هستند در زمان تعیین شده آن را تکمیل و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهند.

برای تهیه این اظهارنامه مودیان باید یک­ سری مدارک را آماده نمایند برخی از این مدارک شامل صورت ترازنامه، صورت سود و زیان، مبلغ درآمد خرید و فروش داخلی و خارجی، گردش حساب کلیه کالاهای تولید شده، خریداری شده، صادر شده و غیره، اطلاعات ملکی که در آن کسب و کار دایر است، مالیات­ هایی که قبلا پرداخت شده و یکسری اطلاعات دیگر.

برای دریافت این فرم مودیان باید به سایت سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده و پس از دریافت فرم، آن را تکمیل و در موعد مقرر ارسال نمایند.

6- شرکت در دفاعیات مالیاتی و پیگیری پرونده های مالیاتی:

پرونده ­های مالیاتی اغلب از حساس­ ترین پرونده ­هایی مالی در دستگاه قضایی هستند. گاهی یک اشتباه در دفاعیات و ارائه یا عدم ارائه یک مدرک خاص می­ توانند به قیمت جریمه ­های سنگین برای مودیان مالیاتی تمام شود.

مودیان در درجه اول باید برای پیشگیری از جریمه شدن کلیه اسناد و مدارک مالی و عملیات­ های حسابداری خود را به طور دقیق تهیه کرده و در زمان­ های تعیین شده در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهند و اگر در موارد خاصی با این سازمان دچار اختلاف حساب شدند دفاع از پرونده مالیاتی خود را حتماً به افراد خبره و متخصص در امور مالی و حقوقی بسپارند تا مشمول مالیات سنگین و جرایم مربوط به آن نشوند. در واقع دفاع از پرونده ­های مالیاتی یک تخصص است و انجام آن باید توسط افراد متخصص انجام گیرد.

نمودار مراحل پژوهش خواهی و دادرسی مالیاتی ( اعتراض) در قانون مالیات های مستقیم

Start typing to see posts you are looking for.